På tal om att lära känna människor….Dag 4

Jag kom på en ide!

Kanske kunde man anordna en speed-picknick-day (eller vad den nu ska heta? ;). Man bjuder in befolkningen som bor i Varberg, svenskar som icke svenskar, så som flyktingar, invandrare och även andra nyinflyttade svenskar är så klart också välkomna.  Projektet ska allstå gå ut på att vi svenkar öppnar upp oss något och lär känna de nyinflyttade i stan. Istället för att lägga hela ansvaret på politikerna så får vi börja med att granska oss själva. Vad gör jag själv för att integreringen för nyinflyttade ska fungera? dvs hur ska dom nyinflyttade lära känna svenkar, lära sig språket och komma in i samhället så fort som möjligt?

När jag kommer på en ide så hinner den ändra sig många gånger på vägen, vilket ju också är nödvändigt för att den ska bli bra. Men, som jag tänker nu så skulle alla deltagare kunna få dra fyra lappar ur en skål när dom kokmmer till picknicken. På varje lapp står då en siffra eller ett namn på den picknickfilt som man ska sätta sig på. Man går och hämtar sitt fika som man blir bjuden på och sen går man och sätter sig vid rätt filt. Kanske kan man sitta två…eller fyra vid varje vilt. Efter en kvart byter man till nästa filt, och har då under en timmes tid suttit vid fyra olika filtar och därmed förhoppningsvist lärt känna 12 personer, något litet så att man iaf kan hälsa på vararndra om man råkar stöta på varandra på stan 🙂 Förhoppningsvis kanske man träffar på någon som man kan lära känna lite bätter också om man har tur.

Så det jag bl.a. behöver göra är att hitta en sponsor som vill stå för fika och picknickfiltar 🙂

Min tanke som går att spinna vidare på är också att göra Varberg till den mest välkomnande staden i Sverige! Varberg som den bästa staden att bo i om man är nyinflyttad! Vad sägs om det? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s